Så denna gång delar jag med mig av inspirationfrån två andra härliga matbloggare jag gillar skarpt. Det är så bra med alla matbloggare, man hittar så mycket recept och inspiration
Så imorse inspirerades jag av denna smakkombo, och gjorde en frukostvariant med samma grund - helt glutenfri och vegansk, utan tillsatt socker eller grädde
Jag gör den på flankstek, men det funkar säkert även med rostbiff eller annat ”biffkött”. Garnera med strimlad purjo eller salladslök och servera med ris och eventuellt broccoli
Det enda med dessa dumplings som är svårt, det är att wonton-plattorna torkar ganska snabbt. Bortsett från detta är det egentligen inte några större konstigheter
Min soppa blev lite annorlunda, men med tydlig inspirationfrån Pernilla. Hon bloggar inte alltid så frekvent, men när hon gör det så gör hon det med en alldeles egen twist, och man har ofta ett litet leende med sig därifrån
Sen var det lite mer känsla att hetta upp en panna med lågor från gasspis under. Jag var med i köket hos min familj och fick se hur tomatsåsen lagades och har nu försökt mig på att laga den själv Jag tror att det blev ganska likt, kanske inte exakt samma smak, kan vara att min blev något mildare
Man kan ju dela med sig. Ser man sedan till att också äta massor med nyttig kål, apelsiner och annat frukt och grönt som affärerna är fulla av så blir det hyfsad balans i tillvaron i alla fall
(har du svamp i, steker du dem tillsammans med löken och paprikan). Servera med exempelvis. Skär paprikan och löken, stek i 5 min tillsammans med kryddorna
Det är förvisso inget säskilt påskigt med denna sallad, jag valde att laga den bara för att jag var sgen på den, och för att jag ville pröva något helt nytt på påskbordet
Vi fick nämligen en förfrågan från dom för någon vecka sedan om vi kunde tänka oss att vara med i deras avdelning "Veckans läsarrecept" och så klart tackade vi ja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.