5 När
man väl vågar ta steget bortom ris och börjar utforska nya sädesslag är det först lätt att känna sig överväldigad av det stora utbudet; hirs, bulgur, cousous, quinoa – men vänta nu, quinoa är inget sädesslag, utan i själva verket en ört!
2 msk
mjöl
1,5 msk
tahini
1,5 tsk
röd vinäger
3,5 dl
quinoa, kokt
1,5 dl
babyspenat, hackade
1
ägg (eller 1 linfrö ägg. Blanda 1 msk linfrön + 5msk varmt vatten, sjud på spisen i ca 5 minuter tills konsistensen når en tjock, äggvitekonsistens)
I quinoabiffarna har jag lagt till riven parmesan - den ger inte bara massor av smak, utan hjälper dessutom till med att hålla ihop biffarna och ge dem den där lite krispiga ytan
Efter att ha rivit ett helt badrum, burit ner det för trappen och dessutom varit på ett småländskt varuhus för att insförskaffa delar till ett nytt så räcker krafterna max till för en paj
När jag har mina detoxdagar är det här en maträtt som jag gärna äter- rent, lättsmält och gott. Biffarna går såklart också att variera i smak efter vad du har hemma och vad du uppskattar
Medelhavsinspirerad köttgryta med fetaost och oliver. Den här köttgrytan är supergod och fräsch, addera fetare tillbehör för att öka på fetthalten, som en god olivolja
Pajskal. 1. Lägg solrosfrön och soltorkade tomater i en mixer och mixa tills massan klumpar ihop sig. Det är gott om det får vara lite bitar av frön i degen
På Saltå Kvarns hemsida hittade vi det här receptet på Quinoabiffar som verkade spännande att testa. Resultatet blev goda biffar, som dock hade ganska svårt att hålla ihop i stekpannan
Så var det dags för en ny vecka, kära läsare, nya insatser och friska tag. För vår del körde vi igång veckan med fisk på menyn, på svarta tavlan stod det att den skulle vara inpackad i folie och så fick det bli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.