Medelhavsinspirerade Quinoabiffar
Vegetariska Mat & Vegetariska Tidning
Vegetariska Mat & Vegetariska Tidning
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 När man väl vågar ta steget bortom ris och börjar utforska nya sädesslag är det först lätt att känna sig överväldigad av det stora utbudet; hirs, bulgur, cousous, quinoa – men vänta nu, quinoa är inget sädesslag, utan i själva verket en ört!
  • 2 msk mjöl
  • 1,5 msk tahini
  • 1,5 tsk röd vinäger
  • 3,5 dl quinoa, kokt
  • 1,5 dl babyspenat, hackade
  • 1 ägg (eller 1 linfrö ägg. Blanda 1 msk linfrön + 5msk varmt vatten, sjud på spisen i ca 5 minuter tills konsistensen når en tjock, äggvitekonsistens)
  • 0,5 dl soltorkade tomater, hackade
  • 0,5 dl valnötter, hackade
  • 0,5 dl fetaost, smulad (eller Mozza
  • Risella)
  • 2 msk fint hackad lök
  • 1 msk färsk persilja, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 0,5 tsk salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.