Mat från Mellanöstern är både gott och roligt att göra emellanåt, Falafel kan man äta i ett pitabröd med sallad och någon god sås som man gillar, typ vitlökssås eller någon starkare röd sås eller som här med tzatztiki
Jag vet, ni vill inte läsa mer om rödkål nu, men jag måste bara visa det här receptet, dels för att det återspeglar min verklighet, vi äter den nämligen ett par gånger i veckan, men också för att den är så god, jag gillar den skarpt, och den passar till det mesta (har för övrigt börjat fundera över om rätter som passar till det mesta inte bör få en egen kategori här på bloggen snart, det verkar ju nämligen vara ett genomgående tema
Kollade ni på Mello ikväll. Blanda samman allt och ställ i kylskåp en till två timmar. Den här gången gjorde jag halva receptet, men vill du göra mycket och spara till fler gånger gör du hela satsen
Har nördat Gordon Ramsay matprogram ett bra tag nu och såg att han gjorde broccolisoppa som såg väldigt god enkelt och nyttigt ut, speciellt nu när jag är en wanna-be nyttig, hippe, Peacemaker, love rainbow, unicorn och gräsätare kind of person så måste jag ju testa det
Yellow till mello. I lördags hade vi bjudit hem Hanna, Eskil och Edvin för lite mat och Melodifestival (för nu sitter vi ju bänkade framför detta underbara spektakel kommande lördagar
-) Och idag lyckades jag få till en helt vegansk LCHF-rätt som blev väldigt god. Det var jättegott, och fick högt betyg av sambons bror som är på besök nu
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Helgerna är över och ett nytt år har tagit sin början med nya mål och nya upplevelser. Detta nya bloggår får invigas med en vegetarisk husman i form av kåldolmar fyllda med krispiga hasselnötter, råris och belugalinser
Delvis beror det på att jag som den smålänning jag är tycker att det blir på tok för dyrt med uteluncher och att man kan göra så mycket roligare saker för de pengarna (som gå på roligare restauranger och lyxa på helgen istället), och delvis beror det på att jag tycker att min mat ofta blir så mycket godare och fräschare än den ”vanliga” restauranglunchen
Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs gul lök och vitlök i några minuter. Ta av linserna från plattan och blanda i tomatpuré, soja, vitkål, hasselnötter och lökfräs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.