Hela den här dagen har jag hållt på med ett långkok på grytbitar av nöt som vi ska äta imorgontillmiddag, grytor blir ju alltid godare efter att ha stått i kylen över natten men det doftar väldigt gott redan nu =)
Igårlagade jag en god ochlyxigmiddag. Den där flaskan har stått på vår köksbänk i flera veckor och frestat oss ochigår bestämde jag mig för att korken skulle av
Nötskrikebröst med svampsamosa, druvor i balsamtäcke ochruccolabaconsalladbröst av nötskrikafilodegblandad svamp (t ex champinjoneroch kantareller)böngroddarfärskostsalt ochpepparvindruvorbalsamvinägerråsockerochhonungruccolabitar av stekt baconBlandaihop svamp, böngroddar och färskost till en krämig röra
Skiva löken och stek den mjuk. Stek köttfärs ihop med en hackad lök. Servera med en god sallad. Krydda med timjan, svartpeppar, citronpeppar, lite curry, cayennepeppar - eller dinafavoritkryddor
Eller så kan man förstås köpa en köttkvarn ochmala själv, högrev är speciellt gott till färs. För mig är hamburgaren ett riktigt snabbt, gott ochnäringsrikt sätt att få imig en måltid
Vilkenhärligkänsla att få duka upp tillmiddag utomhus för första gången i år. Jag är ingengrillmästareprecisoch det tar sinlillatid att få grillbädden redo för grillning, men som tur var startade jag i god tid
En röd tråd genom middagen är lingon som serveras i, och/eller, tillalla rätter. Både pappa och Merja är riktiga ”Norrlänningar” med familjoch mången år tillbringadeiJämtland
Igår blev det en jättegod middag här hemma med stekt lövbiff, pommes fritesoch en supergod sallad med körsbärstomater, fetaost, sallad, nötter, olivoljaochbalsamvinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.