Igår kväll blev det en god paj, lite rött vin och Game of Thrones på tv. Tillbaks till pajen. Vi gjorde en av våra favoriter med broccoli och ädelost, men testade att göra en botten på mandelmjöl
För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal. Många tror att det inte går att göra varken pajskal eller pajfyllning utan animaliska produkter
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Toppa pajen med soltorkade tomater innan servering. Ta och smöra en bakform med löstagbar kant. Kavla ut degen på ett mjölat bord, lyft upp och lägg i formen
Och jag har helt snöat in på pajskal av kikärtor eller bönor, för de är helt suveräna. Idag blir det paj igen, det har blivit några stycken den senaste tiden med lite olika fyllningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.