Mattipset idag blir lite oväntat lövbiff, fyllda dessutom i smarrigt god sås. Ingredienser för 2 personer4 st lövbiffar, ca 300 g100 g smaksatt ost (jag tog philadelphiaost vitlök och örter)2 msk persiljaSaltPeppar2 dl matlagningsgrädde1 dl vatten1 dl creme fraiche1 msk kalvfondGör så härVik ut lövbiffarna och bred på en del av färskosten. Koka samman i 10-12 minuter. 4 st lövbiffar, ca
Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Lövbiff gartäng med Ädelost. 350 g lövbiff, strimlad. Låt marinera 15 minuter. Rör om och låt koka 3 minuter. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 30 minuter. 350 g lövbiff
)Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl specialSmula jästen i en degbunke. Knåda degen för hand i 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter
Koka broccolin 3 min om den är färsk och låt rinna av i durkslag. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter. Mitt i veckan och inga idéer vad som ska tillagas till middag
Lövbiff. Lövbiff. Väl hemma blev det att ställa sig vid spisen och laga lite mat, idag blev det rullader av lövbiff med massa goda grejer i Receptet är enkelt och man behöver inte några specifika mått, jag brukar räkna på 1-2 skivor kött / person beroende på hur stora köttskivor jag har. Slå sedan på grädde och låt puttra på svag värme i ca 10-15 min smaka av med en skvätt kalvfond och lite soya ev
Strimla lövbiffen och stek den i omgångar i smör i het stekpanna. 800 g lövbiff. Häll resten av ingredienserna i grytan och låt allt puttra under lock på låg värme i 30 minuter. 800 g lövbiff
Där kan man sätta sig ned och plocka svart trumpetsvamp, för att sedan, tio minuter senare resa sig upp och konstatera att svampkorgen är fylld till bredden
Snabba frallor utan jäst (10 st). Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Så här till helgen blir man alltid sugen på nybakat bröd men man vill ju ha det NU, eller hur
LövBiffs Gryta med Ris. Strimla lövbiff, lök och paprika och lägg i en gryta. Ca 300 g lövbiff. Häll i vatten, grädde, kalvfond och vin och låt grytan puttra på låg värme i ca 15 minuter. Ca 300 g lövbiff
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.