Jättegod och matig soppa med mycket smak. 6 pers1 msk smör1 gul lök1 vitlök solo2 msk tomatpuré1 förp krossade tomater12 dl vatten1 hönsbuljongtärning2 lagerblad1 tsk basilika1 tsk oregano1 tsk timjansalt, peppar1 liten palsternacka2 morötter2 potatisar1 purjolök2 dl ärtor400 g köttfärs4 dl spaghettiLåt hackad lök och vitlök svettas lite i smöret och rör ner tomatpurén
Till lunch idag blir det en Minestrone som i norra Italien. Efter en vecka i Turkiet med restaurangmat känns det skönt att ställa sig i köket och laga lite rustik vardagsmat
Supergod och mättande glutenfri veganmiddag. Massor av nyttigheter i samma soppa. Det här receptet ingår i det nya onlineprogrammet 21 dagar ren och läkande mat som sätter igång på söndag
Nyp av basilika bladen, skölj och torka dem väl. Börja med att mala basilikabladen tillsammans med vitlöken, pinjenötterna och en nypa salt i en mortel eller kör allt i en mixer
Det finns förmodligan lika många recept på minestrone som det finns familjer i Italien. I brist på canolli och syditalienska gränder fick det bli en minestrone
Strimla skinkan och fräs den i en gryta med olja. Tillsätt pressad vitlök, strimlad stjälkselleri, skivade morötter, hackad lök, skivad purjolök och tärnad palsternacka och låt allt bli varmt
Idag hade vi första passet i Varmköket på skolan -och idag gjorde vi en vegetarisk Minestronesoppa. Idag jobbade jag med en tjej som heter L och jag måste säga att vår Minestronesoppa blev jättegod
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.