När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Denna gång bjuder jag på en sallad gjordpå kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris. Lägg sedan upp en stor näve sallad på en tallrik, strö över finhackad gurka, tomat och lite mozzarella vilket jag hade i denna sallad
Ännu ett av Ankis mors konstverk, gjord efter en idé hon fick från en bild i en tidning. Senapssill hittade vi flera olika recept på, från tidningar, handskrivna på lappar och även i recepthäften, så vi visste faktiskt inte riktigt vilken av dom vi skulle välja
Det blev ett glutenfritt och vegansk tunnbröd med bas gjordpå kokt potatis och bovetemjöl. Brödet går lätt sönder innan det har gräddats så var lite försiktig och snåla inte med mjölet utan strö på mer när det behövs
För många år sen gjorde jag ofta egen lemonad av vanliga citroner, socker och lite vatten. Men nu var det ett tag sen och när jag handlade mat sist så var det extrapris på honungsmelon
Även om jag har svårt att tro att de flesta av oss klarar av att hålla hans tempo, så var programmen bevis på att man med framförhållning och smarta knep i köket kan skapa riktigt vällagad mat på ganska kort tid
En ny smak på griljeringen blev det en kväll i veckan när jag gjorde julskinkan. Lite spräcklig i mitten som ni ser på bilden, men saftig och väldigt god
bönpuré på bondböna eller grön ärta. Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull vid sidan om, tillsätt färskostenoch mixa buljongen slät, smaka av med salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.