Noas kryddiga birdi-nam-namDenförsta introduktionen skall hållas enkel. När nyfikenheten förmat och för vad du stoppar i munnen kommer hos de små öppnar sig en helt ny värld av utmaningar och funderingar
I förra inlägget tipsade jag om bra mat att ha med sig ut på vandring. Jag använde inte aluminiumfolie då jag inte vill riskera att äggen fastnar i detta och jag får med aluminium rester i maten
FacebookE-postTwitterPinterestGillaGilla Laddar. Så för att inte behöva stå i köket hela dagarna och laga olika maträtter har jag börjat laga mat som funkar till alla här hemma, stora som små
Gjorde därför en variant av fransk potatissallad med massor av kryddgrönt. Varma sommardagar med en temperatur uppemot 30-gradersstrecket dämpar kanske aptiten så där lite allmänt, men den varma maten lockar ännu mindre än den kalla. 500-600 g kokt kall och skalad färskpotatis. 2-3små rödlökar (eller 1/2 stor). 1-2 msk små kapris. 1-2 msk finhackad färsk fransk dragon. 500-600 g kokt kall och skalad färskpotatis. 2-3små rödlökar (eller 1/2 stor). 1-2 msk små kapris. 1-2 msk finhackad färsk fransk dragon
Jag gör ofta och gärna en sallad när solen står högt på himlen och värmen ligger som ett dallrande gelétäcke i luften, då när jag inte har lust att svettas i köket vid spisen eller har orken att tända grillen är det den perfekta maten att plocka fram försmåhungriga magar
För det mesta äter hon numera samma mat som jag och hennes pappa med vissa modifikationer. Sommarlov betyder mer ledig tid med Vera och även mer matlagning åt henne
Olgas mat. för aktiva kvinnor. * supersnabb tomatsoppa med räkor. Boken kan beställas från Olga Rönnbergs företag Mamma Fitness, från Bonnier Fakta och den kan även beställas från Bokus, CDON och Adlibris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.