Grädda i mitten av ugnen på 160 grader i ca 50 min. Ett egenkomponerat recept på ett bröd med mycket protein och bra fetter från nötter och frön men med ytterst lite kolhydrater
Låt nu brödet vila en stund innan ni skär upp den första härligt rykande skivan, och bre på smör. Blanda ut jästen med det ljumma vattnet, rör i salt, honung och olja + eventuella smaksättningar
Vik sedan ihop degen en gång på mitten så de nya fröna hamnar på utsidan. Som jag berättade i ett tidigare inlägg så fick jag boken "Enklare bröd" i julklapp och idag så gjorde jag första receptet därifrån
Jag var hemma och kollade runt bland mina olika mjölvarianter. Jag hade länge tänkt på att försöka ta fram ett gott och mustigt bröd, gärna med quinoa, gärna bakat med vanliga mjöler
Att baka med surdeg har ju blivit jättepopulärt på senare tid. Det finns ju t. o. m. ett surdegshotell på Söder där surdegen kan ta in när man själv åker på semester
Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… I like it
Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda bröden i ca 15 minuter. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det är inte ofta som jag springer på och dessutom testar sådana nyttiga recept. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.