Inte så svårt egentligen då det finns så mycket gott att trolla fram, som det här – kycklinggyros. Dela filéerna på mitten till två tunnare skivor och banka ut dom lätt
Häll påmjölk, kokosmjölk och honung. Häll mjölkblandningen över äggvitorna och rör om. Då kan man passa på att göra denna thai-inspirerade kokosglass med smak av både lime och citrongräs
Pannacotta med kokosmjölk,. Till dessert fick det bli en pannacotta gjordpå kokosgrädde. En regnig dag på semestern så ägnade jag större delen av dagen till att göra sushi
Den kondenserade mjölken ger kakorna en väldigt söt smak rund fyllig smak, men istället för att använda choklad som jag gjorde tror jag att nötter är rätt för nästa bak
Tillsätt mjölken och rör noggrant låt stavningen koka upp under omrörning. När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Har så många gånger läst på bloggar och matsidor om att göra kolasås på kondenserad mjölk. som tårtfyllning eller istället för grädde på kladdkakan, tårtan eller fruktsalladen
Lägg i köttet och bryn det runtom på stark värme. Skär av ändarna på auberginen, skala och skär de i 1 ½ cm tärningar. Häll på 4 dl vatten, krydda med 1 tsk salt och låt sjuda 30 min under lock
Botten är gjord av kikärtor och äggstanningen är baserad på kvarg. 1 dl mjölk. Tryck ut den i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda på 200 grader i 10 minuter. Grädda i 35 minuter på 200 grader. 1 dl mjölk
En snabb indisk gryta/soppa utan mjölkprodukter och med mycket grönsaker – förenklad tillagning och nedkortad ingredienslista för att passa som vardagsrätt
Denna gång bjuder jag på en sallad gjordpå kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris. Lägg sedan upp en stor näve sallad på en tallrik, strö över finhackad gurka, tomat och lite mozzarella vilket jag hade i denna sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.