Vit choklad, mjölkchoklad, cashewnötter, grädde. Det var länge sedan jag skapade i choklad, och jag har riktigt längtat efter att få stöka ner hela köket och omvandla det till pralinverkstad
Kola. Rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. ( gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg )Bred sedan ut kolan över kakbotten
Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Idag så har jag kokat choklad kola. Det betyder att du kyler ner nån tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten, och du kan forma till en kula
Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det. Jag har tidigare gjort rullade och skurna tryfflar och annat godis, men aldrig gjutna praliner – förrän nu
Idag är det min födelsedag och vad passar då bättre än att bjuda på lite hemgjorda chokladpraliner. I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa praliner med den svullna foten i högläge
Godaste kolan. Jag har gjort första omgången kola den här julen (fler lär det bli). Inte vilken kola som helst utan en riktigt god och mjukseg kola med smak av lakrits och salmiak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.