Fredag igen, friyay. Var på jobbet en sväng idag och hälsade på. Kul att träffa gänget. Passade också på att hämta ut mitt nya pass inför Liverpoolresan
Ljuvaste härlig choklad möter syrliga hallon och len grädde. Mums. 6 mindre port eller 4 stora. 2 dl vispgrädde2 msk socker100 g mjölkchoklad (inte block)0,75 st gelatinbladGör så här
Pannacotta är en av mina absoluta efterrättsfavoriter. Dels är den behändigt eftersom den går att förbereda, dels kan den varieras hur mycket som helst
Jag ligger fortfarande hemma och är sjuk även om det sakta men säkert börjar bli en smula bättre. Jag ska vara hemma i helgen och ta det lugnt, så festligheterna i Stockholm blev inställda och uppskjutna till ett senare tillfälle
. 4-6 portioner beroende på hur mycket man orkar. Detta recept är i princip samma som den vanliga vaniljpannacottan men med choklad istället för vanilj
Mjölkchokladpannacotta med hallonkaramell (4 personer)2 gelatinblad4 dl mellangrädde150 g mjölkchoklad i bitar1/2 dl socker250 g frysta hallon, halvtinade1 msk vattenEv hallon till garneringLägg gelatinbladen i blöt 10 minuter
Ibland gör man såna där saker som man verkligen inte vill misslyckas med, som när man har ett viktigt projekt på jobbet eller ett föredrag eller när man ska laga mat till någon som man tycker väldigt mycket om och allt rent av skiter sig
Ack vad detta var gott. Denna ljuvliga efterrätt gick hem hos alla under påsken. En krämig och underbar mjölkchokladpannacotta tillsammans med lite grädde och hackad daim, en oslagbar kombination
Jag provläste Roy Fares bok "Sweet" och fastnade för mjölkchokladpannacotta med daimkrisp på. Enligt Roy så är den här en av hans favoriter och då kände jag att jag bara måste göra den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.