Ja här har det bakats sockerkaka, både igår och idag. Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Klassisk sockerkaka som blir mjuk och saftig. Glutenfri sockerkaka2 ägg. Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Mjölkfria våfflor som blev väldigt frasiga och lyckade. Dessa åt vi med bär från frysen (hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar) samt någon variant av mjölkfri vispgrädde som faktiskt smakade helt ok
Först ut blev en sockerkaka med äpple och mandelmassa. Det var år och dagar sedan jag bakade en sockerkaka, men blev inspirerad av en kollega som tidigare i veckan hade gjort en härlig citronkaka
Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka. Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla
Tänkte dela med mig av det här mjölkfria receptet på våfflor. Mjölkfria våfflorVäldigt många9 dl vetemjöl1 dl maizena1 1/2 dl socker1 tsk salt1 liter vatten6 ägg170g mjölkfritt margarinBlanda mjöl, maizena, socker och salt i en bunke. 170g mjölkfritt margarin
och hittade ett recept på saftig sockerkaka med riven mandelmassa. ) om man nu har mandelmassa hemma, annars kan man baka saftig sockerkaka ändå, utan mandelmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.