Ta bort skaften och en del eller alla frön – beroende på hur het du vill ha såsen. Där beställde vi in mole vilket är en mexikansk nationalrätt, så så här efter semestern så måste man ju förlänga den lite med sommarens smaker, så härmed bjuds ni på lite inspiration
Om jag inte har helt fel är mole, dvs choklad i maten, mexikanskt. Grytan ska puttra i ungefär 45 minuter, det ger gott om tid att göra en frisk salsa att toppa molen med
Just vid den tidpunkten hade vi en dvärgvädur som husdjur vid namn Tilda så frugan vågade aldrig provsmaka kaningrytan på plats, det gjorde däremot herr W som inte alls gjorde kopplingen Tilda – kaningryta
Gnid in varje poblano med lite olja. Skala det yttersta skinnet när poblanon svalnat något. Öppna poblanon försiktigt med en kniv strax under skaftet, och tag ur kärnorna samt skölj ur den
Om jag inte har helt fel är mole, dvs choklad i maten, mexikanskt. Grytan ska puttra i ungefär 45 minuter, det ger gott om tid att göra en frisk salsa att toppa molen med
Den här rätten har jag tagit till mitt hjärta tack vare mina portugisiska vänner. När portugiser har fest så är den här bön/köttgrytan nästan ett måste, recepten varierar från familj till familj
Ja det brukar ju kallas så lite skämtsamt. Här hemma älskar vi tacos och äter det lite då och då. Vi åt det bland annat i kväll när vi passade på att fira årets nationaldag en dag tidigare eftersom alla inte är hemma här imorgon på den riktiga nationaldagen
Jag vill ha inlagd rödlök och guacamole. Guacolmåse (det vitsiga namnet på mitt recept på guacamole). Lyssna på Taco Placero med Paquita La Del Barrio, Pabst Blue Ribbon med The Untamed Youth och Guacamole med The Texas Tornados
Pico de gallo, guacamole och krispiga mexikanska majstortillas. Guacamolen ska vara "chunky", d. Har man mycket citron och koriander i får man fram en riktigt fräsch och välsmakande guacamole som ger den en mexikansk taco ett rejält lyft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.