Om jag inte har helt fel är mole, dvs choklad i maten, mexikanskt. Grytan ska puttra i ungefär 45 minuter, det ger gott om tid att göra en frisk salsa att toppa molen med
Där beställde vi in mole vilket är en mexikansk nationalrätt, så så här efter semestern så måste man ju förlänga den lite med sommarens smaker, så härmed bjuds ni på lite inspiration
Om jag inte har helt fel är mole, dvs choklad i maten, mexikanskt. Grytan ska puttra i ungefär 45 minuter, det ger gott om tid att göra en frisk salsa att toppa molen med
La Mole sfornatini brödpinnar. I senaste Smakboxen följde det med salta brödpinnar. Till plocket med syrrans familj gjorde jag dem ännu smarrigare genom att bre vitlöksost på toppen och linda parmaskinka runt
Vi beställde sedan in skålar med tortillachips och guacamole och det var en riktig hit. Chipsen var riktigt goda, men det var guacamolen som höjde rätten rejält
Jag kan nu stoltsera med Angostura Bitters, Angostura Orange Bitter, Peychaud’s Bitters, Regan’s Orange Bitters, Fee Brothers Grapefruit Bitters, Bitter Truth Creaole Bitters, Bitter Truth Xocolatl Mole, Bitter Truth Orange Bitters, Bitter Truth Aromatic, Bitter Truth Celery Bitter och Dandelion & Burdock Bitter
Nyheter som släpps på Systembolaget på Lördag den 1 December 2012. De är provade semiblint, dvs vi visste vad som skulle provas men inte vad det var just i detta prov när vi gjorde det
Mexico-inspirerad mole med svarta bönor. En sak som var inspirerande när vi testade Gröna kassen var att vi plötsligt var "tvungna" att laga mat som vi aldrig skulle testat annars
Jag kan inte säga att jag har ett exakt recept som jag följer varje gång och just idag så fick jag lite inspiration från det tillfälle när jag lagade mole i somras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.