Jag mixtrade lite med receptet och vips så vart det en med smak av fläder och en medhallon, lätta, luftiga men smakrika precis som jag vill ha en mousse
Mamma och moster kokar gelé och gör saft på dem för allt vad de förmår, men också vinbärsbuskarna kommer med nya klasar för var dag, och så mycket saft och gelé kan ingen koka
Här är en variant med mandelmarängbotten, chokladmousse, hallonmousseoch färska hallon. Ta fram ett bakplåtspapper och den form du sedan ska göra tårtan i, lämpligen en kakform med löstagbara kanter
Smält smöret och vispa ägget poröst med elvisp. Gör samma sak med resterande maräng. Vispa äggvitor till hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa till en fast maräng
Men så länge får vi njuta av glass, god mat, dricka en kopp kaffe och vara tillsammans med familjen. Förresten, jag är med i en tävling som Ica har, jag tävlar med min grillade kladdkaka
Smält smöret och vispa ägget poröst med elvisp. Gör samma sak med resterande maräng. Vispa äggvitor till hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa till en fast maräng
Är du i ett bakningsmaraton med tanken att fylla upp frysen är denna också perfekt, paketera kakan i foliepaket så tar du bara detta direkt från frysen och in i ugnen ca
Så jag plockade ur en stor bytta med sommarens röda vinbäroch en mindre bytta medskogshallon. Istället för etiketter så skrev jag direkt på burkarna med min vita märkpenna (från panduro)
Du kan även göra den med röda vinbär eller blåbär. Kokos och svarta vinbär är gott ihop. 75 g smör 3 ägg 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 2 dl svarta vinbär 1 dl kokosflakes. 2 dl svarta vinbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.