Grovmixa eller finhacka skinkan, Kärna ur och strimla paprikan, flisa vitlöken, skölj och slunga spenaten, grovriv osten och skär mozarellan i mindre bitar
Varva grönsaker, mozzarella och passerade tomater. 300 g mozarella. 3 dl passerade tomater, gärna smaksatt (finns det inte går det bra att krydda upp själv med någon käck örtkrydda och lite salt och peppar). Rosta grönsakerna i ugnen i 200 grader med lite olja och salt tills de blivit mjuka. Avluta med couscouse och grädda i ugn i ca 15-20 minuter. 1 aubergine 2 zucchini 300 g mozarella. 3 dl passerade tomater, gärna smaksatt (finns det inte går det bra att krydda upp själv med någon käck örtkrydda och lite salt och peppar)
Fördela avrunna kronärtskockor, ugnsbakade körsbärstomater och bitar av mozarella i pajskalet. Och jag har helt snöat in på pajskal av kikärtor eller bönor, för de är helt suveräna
För nån vecka sen så gjorde jag ordning denna kycklingrätt med mozarellaoch soltorkade tomater. Jag lät mozarellan nästan smälta helt, men det var en del ”bitar” kvar så att man fick lite extra mozarella-smak ibland
I veckan åt vi en lite upphottad variant med mozarellaost, dijonsenap och äpple. Supergott verkligen, och en tacksam rätt om man behöver laga något snabbt
Bl a hittade jag en Mozarellamix, som inspirerade mig till veckans vegetariska recept - en aubergine- och zucchinigratäng med tomatsås och just mozarella
Sen så är ju mozarella så gott och krämigt så det passar ju perfekt till pasta, så så fick det bli. Här kommer en toppen vardagsrätt som är ENKEL och går relativt snabbt
Förutom lax och räkor ger både mozarellaoch färskriven parmesan extra smak till tårtan, som sedan kan garneras efter tycke och smak med räkor, laxrosor, rom, dillvippor, lime, citron eller vad du nu föredrar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.