Muffinsen fylldes med vaniljkräm, vitchokladochjordgubbaroch då kan man nästan inte misslyckas. Jag har samma grundrecept i alla ljusa muffinsoch sedan fyller jag med olika bär, choklad, kryddor som kardemumma och kanel eller som här med vaniljkräm, bär ochchoklad
Somrigt, sött och alldeles underbara. Sätt ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt (eller sätt ut 18-20 mindre bullformar på en bakplåt). Grovhacka 100 g vitchoklad. Smält 100 g smör i en gryta, när smöret är smält häller du ner den vitachokladenoch låter den smälta i det varma smöret. Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker vittoch poröst. Rör ner smör- ochchokladblandningen samt 1/2 dl vatten i äggsmeten. Blanda 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker i en skål. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll formarna till max 2/3. Skiva färska jordgubbar (1-2 per muffins) och fördela dem i muffinsen. 12 muffinsformar. 2 ägg och
Hon hade med sig glutenfria blåbärsmuffins när de kom på besök i helgen. Riv chokladenoch blanda den med den glutenfria mjölmixen, bakpulver, kanel, malda mandlar samt socker
Fördela i stora muffinsformar (smeten är ganska fast och fungerar inte i små, tunna muffinsformar). Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och -juice
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.