Vill man göra denna rätt LCHF så bör man göra köttbullarna själv. Stek köttbullarna i smör. 1 gäng köttbullar, gärna hemmagjorda. -Mama Skogly ♥ 1 gäng köttbullar, gärna hemmagjorda
Skär mozzarellan i centimeterstora kuber. Inspiration till det här receptet fick jag från Jennys Matblogg även om jag inte följde receptet till punkt och pricka
Gårdagens middag blev storaköttbullar med fetaost, oliver och soltorkade tomater. Storaköttbullar med fetaost, oliver och soltorkade tomater ca 6 st 500 g nötfärs 2 msk ströbröd vatten 80 g fetaost 2 msk hackade svarta oliver 4 soltorkade tomater salt peppar herbs de provence (blandade örtkryddor) Sky vatten soja buljong/grillolja/fond Lägg ströbrödet i en skål, häll på vattnet och låt det stå en minut. Blanda samman ingredienserna till skyn i en form, lägg ner köttbullarna i 200 grader i 45-50 min
Denna gången (har gjort något liknande innan) gjorde jag köttbullarna extra stora och kryddade dom med färsk chili, persilja och vitlök – och för att piffa till köttbullarna lite extra tryckte jag in en bit fetaost i dom också - blev riktigt krämigt och gott, så hoppa inte över fetaosten om ni gör detta
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.