Indiskt. Ingredienser till MurghMakhani. • En liten bit indisk kanel. Servera med Naanbröd eller något annat gott Indiskt bröd eller spiskumminkryddat ris, toppa med lite koriander
), fru M beställer det alltid när vi har glädjen av att besöka en indisk restaurang - vilket inte händer så fasligt ofta tyvärr - medan herr M nästan alltid väljer Vindaloo
1-2 msk olja. Täck skålen med plastfolie och kyl i 3-4 tim. Tillsätt lite mer olja/ghee i samma panna och stek i ca 1-2 min vitlök, ingefära, kardemummma, kryddnejlika, koriander, garam masala, gurkmeja och chilipulver. 1-2 msk olja
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Om du ändå ska koka denna linsgrytan-dhal, så gör dubbel sats och frys in. Linscurrygryta med indisk kryddning eller Dhal som det heter i indien, skulle lika gärna kunna vara gul ärtsoppa med lite kryddor istället
Tärna köttet i 2-3 cm stora kuber, bryn det i omgångar i en het stekpanna och häll över i större gryta. Låt grytan stå och puttra på svag värme halvt under lock i cirka 2-3 timmar eller tills köttet faller sönder. 1-2 dl turkisk yoghurt
Kryddig och mustig indisk curry med kyckling. Recept på fler goda indiska grytor hittar du HÄR. Inlägget Indisk gryta med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Supergod Indisk maträtt med perfekt harmoni i kryddningen och med en mild hetta, vill man ha mera hetta så öka på med cayennepepparn och drick gärna en ljus lager till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.