Det fanns en klar plan med den och det var att äta den vid första advent. När vi lämnade Rom på höstlovet så var det med en stor panettone i handbagaget
Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Underbart god kolasåsmed salt och valnötter. Smält smör och socker försiktigt i en kastrull. Hittade recept på en kolasås i ett nummer av Buffé som såg så god ut
) Kul med bilder och bara små korta meddelanden. Spara lite salt att dekorera såsen med. Men vad säger ni om en salt kolasåsoch till det stora chokladmaränger, glass och vispad grädde
Enkel sommarsallad med rostade hasselnötter, fetaost och avokado med limemarinerad laxfilé. Blanda salladsingredienserna, gör en vinaigrette på olivolja, vitlök, vit balsamvinäger, salt, peppar och italiensk eller grekisk salladskrydda
Gifflar med kanel- och nötfyllning. Arbeta degen och dela den i fyra delar, låt vila några minuter innan de kavlas ut till runda kakor som skärs tvärsöver i åtta "tårtbitar"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.