Ingredienser Portioner. 4 300 g kycklingfilé 1 msk olivolja 2 msk riven ingefära 1 hönsbuljongtärning (1 tärning = 2 msk kycklingfond) 3/4 dl basmatiris 4 dl vatten 500 g djupfrysta wokgrönsaker 400 ml kokosmjölk salt och peppar färsk koriander 1 lime Till servering bröd Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt currypasta och rör om så att den blandar sig med mjölken. Skär bönorna i bitar och tillsätt dem tillsammans med skivad chili och kaffir limeblad
Blanda den med olja, salt och dill och rosta eller stek den på grillen så att den får gyllene yta. Blanda resten av smöret med det avsvalnade brynta smöret, paprika- och lökblandningen, dill, salt och svartpeppar
Denna mustiga vallmokaka med smak av äpple, kanel, kardemumma, muskot med ett täcke av pumpakärnor och mandelspån lär råda bot på (åtminstone för en kortare stund) en annalkande regnig och blåsig höst
Här kommer i alla fall en fräsch kycklingsoppamedasiatiskasmaker och och mycket grönsaker. Krydda med salt och svartpeppar och låt sedan löken fräsa med en minut innan du tillsätter morötter, champinjoner, sambal oelek och strösocker och låter fräsa en minut
Veckan har bjudit på skolavslutning med sommarklädda förväntansfulla barn som ska försöka sitta still i sina rader samtidigt som det spritter i kroppen, underbar barnsång och tårfyllda föräldrarögon
Hetta upp olja och fräs gurkmeja och ingefära någon minut under omrörning så att smakerna frigörs. Jag gjorde en supergod pulled pork med smak av apelsin och en afrikansk kryddblandning, och den sky som bildades var så mustig och god att jag bestämde mig för att göra soppa på den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.