Det var en mustigköttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Detta är en köttgryta som Tommys lillebror Pelle har bjudit oss på för länge sedan, och den har blivit en klassiker för oss när vi vill förbereda, och gärna tillagar vi den dagen innan, ju godare blir den
I söndags när jag skulle laga middag så var köttgryta planerad och grundtanken var att jag skulle göra biff stroganoff på lite härligt hängmörat ytterlår på svenskt kött från Hälsingestintan
RÖDA GRYTAN. Här har vi använt rikligt med tomat för att ge läcker färg och smak åt rätten. Man kan använda färska tomater när de är billiga, men annars går det bra med tomater på burk
Idag har vi ätit en jättegod och mustigköttgryta gjord på grytbitar från nöt, rödvin, lök, morot, palsternacka, krossade tomater, vitlök, tomatpuré och svamp
Oj vad mustig och god den här grytan blev. Har du ingen Crock-Pot kan du låta gryta koka ett par timmar på spisen för att få en riktigt mustig och god gryta med mört kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.