Det måste ha varit att benet var med som gjorde att det blev så god och mustig smak. Öka värmen på grytan och låt koka en stund utan lock så att den tjocknar
Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga. Brässera på svag värme ca 2½ timme till köttet är riktigt mört. 1 kg högrev av nöt
Hetta upp smör i en stor gryta och bryn köttet rejält, krydda, låt den hackade vitlöken gå med på slutet och tillsätt sedan 5dl vatten och porter. Låt nu grytan puttra i ca 45 min-1 timme (späd med vatten om det behövs) och lägg sedan i morötter och selleri i bitar och låt detta puttra på i ytterligare ca 30 minuter
Skär köttet i små tärningar och stek snabbt på hög värme tills det fått färg. högrev eller fransyska). Häll vattnet i grytan och börja koka på medelhög värme
Det var en mustigköttgryta som stod på menyn idag. Häll på vatten, krossade tomater och fond och låt stå och småputtra på svag värme tills köttet är riktigt mört
Strimla lövbiffen och fräs den snabbt på hög värme. Lövbiffsgryta. 4 port. 2 tsk margarin400 g lövbiff12 hela färska chaminjoner1 liten gul lök1 tsk paprikapulver1 msk vetemjöl1 dl kycklingbuljong4 msk tomatpurésalt och peppar2 dl gräddfilSmält matfettet i en stekpanna
En av mina bästa tips för att inte trilla dit är att alltid ha matlådor i frysen, både att ha till lunch och när man kommer hen trött och hungrig på kvällen och inte orkar laga mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.