Här blir det alldeles strax långfrukost med nybakade frallor och goá pålägg. Så goda och framförallt lättbakade då de kalljäses i kylen under natten, för att sedan gräddas till stora, goa bullar
Det här är en gryta som har följt med några år och som vi gjorde igen nu under påskhelgen. Den bröt av bra mot all påskmat och kan ätas både till vardag och fest, sommar som vinter
Ok, fredag, helg och ledighet igen. Jag ska baka, gå på loppis, gå på tjejfest och lite jobb. Till förrätt blev det en favorit i repris, tomater, mozzarella och basilika
Bryn köttet lätt i omgångar, så det får färg, salta och peppra. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Blanda med olivolja och salt på en plåt. Hetta upp en gryta ordentligt och stek svampen i smör tills vätskan släppt
Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Pulled pork och annat kött som långbakas i ugnen är ju som bekant på modet
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.