Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets. Är man glutenintolerant upplever de flesta att de klarar av i alla falla julmust – men många veteallergiker reagerar, så alternativ behövdes
Teffmjöl är ett väldigt näringsrikt, naturligt glutenfritt sädesslag med fullkornskaraktär. 1 tsk kakao (om du vill ha en extra mörk limpa – kan uteslutas). 1 tsk kakao (om du vill ha en extra mörk limpa – kan uteslutas)
Det är mycket som händer de första veckorna i juni. Här kommer lite smått och gott som kan hjälpa till när det är kalas eller det ska dukas upp en buffé
Det är mörkt och halv eller helblött ute – lika bra att förbereda att det snart är advent och jul. Dags för att försöka få till bra naturligt glutenfria lussebullar
De naturligt glutenfria frallorna har alla härliga bra egenskaper man vill ha i ett fullkornsbröd som man äter till vardags – högt näringsinnehåll, fiberrikt, lätt att baka, segt och saftigt och fullt av smak
Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Degen ska kännas kletigare än vad du föreställer dig – hellre för kladdig än för fast. Det går bra att använda andra naturligt glutenfria mjölsorter som du har hemma
Brödet är lättbakat, naturligt glutenfritt, och väldigt gott. Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Receptet är baserat på bovetemjöl som är naturligt glutenfritt, milt för magen och är basiskt. Ett saftigt, rejält och gott bröd som mättar till frukost eller som matbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.