Mysiga fredagsrecept
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer:
  • 1 1/4 dl vatten
  • en liten näve rucola
  • saft av 2 pressade apelsiner
  • 2 mogna avokado
  • 1 fänkål, tunt skivad
  • 1 stor tomat, tärnad
  • 1 msk pressad saft av lime
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1/2 tsk chili flakes
  • salt och nymalen svartpeppar
  •  
  • Topping
  • 200 g räkor med skal
  • en gnutta rapsolja
  • 1/2 krm nymalen svartpeppar
  • 4 personer:
  • 8 skivor lövbiff, ca 600 g 8 skivor parmaskinka
  • 1 gul lök
  • 150 g skogschampinjoner
  • 2 msk smör
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 2 msk smör att bryna köttet i
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 5 dl vatten
  • 1 dl söt madeira
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  •  
  • Gurknystan
  • 1 gurka 2 msk ättiksprit, 12 %
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1/2 krm nymalen vitpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk finhackad dill
  •  
  • Dijonmos
  • 700-800 g mjölig potatis
  • 3 msk smör
  • 2 dl het mjölk eller matlagningsgrädde
  • 3-4 msk dijonsenap
  • ev salt
  • nymalen vitpeppar
  • 4 personer:
  • 200 g neutral färskost, typ Philadelphia
  • 100 g kesella 10 %
  • 3 cl vitt portvin eller söt sherry
  • 2 krm salt
  • en gnutta nymalen svartpeppar
  • bladen från en kruka basilika
  • bladen från en kruka slätbladig persilja
  • 1 röd chili
  • 100 g fint hackade pecannötter eller cashewnötter
  •  
  • Till förrätten och varmrätten
  • Kivis Årets Skörd Rödnos
  • Nr 91229, 29 kr/37 cl
  •  
  • Till osträtten
  • 2012 Äppelmust Signe Tillisch
  • Nr 91702, 38 kr/37 cl

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.