Vi har bara njutit av vädret och ätit god med goda vänner denna helg. Morotskaka smakar bäst dagen efter den gjort, då morötterna har fått safta in sig rejält i kakan
Vi bestämde oss för att göra en enkel och godmorotskaka. Den innehåller råsocker i måttliga mängder, olivolja istället för smör och blir saftig och god av banan och morot i smeten
Den blev otroligt saftig och god. Så jag fick tänka ut något snabbt och något som jag kunde baka med enbart det vi redan hade hemma och då fick det bli morotskaka
Se till att slicka kastrullen med glasyren ordentligt, för den är sjuuuuuukt god. Mutade mina kollegor i fredags med favoriten morotskaka men i muffin form
Smör och ströbröd till formen. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten
Är ni som jag och älskar kryddiga kakor så måste ni testa att göra denna underbart goda och saftiga morotskaka med extra mycket smak av kryddorna kanel, kardemumma, ingefära och muskot
Blanda iihop alla ingredienser - för hand eller vispa ihop med en elvisp med degkrokarna. Jag hittade ett recept på nätet som jag gjorde om efter egen smak och jösses vad goda de blev
Hittade bara en enda bild (ovan) i mitt bildarkiv på denna goding, förutom den ni ser nedan - en minikaka som jag gjorde som smakprov, innan vi bestämde oss för huruvida den var god eller skulle justeras i smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.