När vi drog till Spanien för att fira min födelsedag
Remsans bistro
Remsans bistro
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg
  • friterade potatistärningar
  • 4 sardellfiléer, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl mandel, finhackad
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Tortilla española (potatistortilla), 4 pers eller 10 buffèport.
  • 600 g potatis, skalad och skuren i tunna skivor
  • 4 ägg 2 salladslökar, strimlade
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Albondigas, 8-10 pers eller 20 buffèport.
  •  
  • Köttbullarna
  • 1 kg nöt- eller kalvfärs
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 3 ägg 3 vitlöksklyftor, pressade/rivna
  • 2 msk citronsaft
  • 1 ½ tsk riven muskot
  • 1 ½ tsk malen nejlika
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  •  
  • Tomatsåsen
  • 3 gula lökar, finahckade
  • 6 vitöksklyftor, finhackade
  • 3 burkar krossade tomater
  • 4 dl vitt vin (jag tog matlagningsvin)
  • 2 tsk paprikapulver
  • 6 lagerblad salt och svartpeppar
  • en nypa socker
  •  
  • Sockerlagen som blandas med äggen
  • 7 dl vatten
  • 3,5 dl strösocker
  • 12 äggulor 2 hela ägg
  • ½ tsk vaniljpulver (inte socker)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.