Finns jättemånga recept på naanbröd och många är med jäst och bakpulver. Detta är ett måste på det indiska middagsbordet och väldigt gott till all kryddad mat, speciellt till dhal en indiskt kryddig linsgryta
De bake-off-bröd som man hittar i de flesta butiker är visserligen ofta bra, men de här snabba naanbröden är så enkla och snabba att göra att du knappt hinner gå fram och tillbaka till affären på samma tid
Häll över den i en degbunke, helstassistent och rör ut jästen i den. Dessa Naanbröd gjorde jag för ett tag sedan, så gott till Chicken Tikka Masala eller soppor
Stålet från Gourmetstål forsätter att imponera, till och med glutenfria produkter får en krispig botten och degen reser sig fint och får såna där härliga bubblor som man blir så lycklig av
Sen så testade jag även att göra naanbröd. Jag har inte så jättemånga recept på lager nu när vi har varit i fjällen, men här kommer faktiskt ett riktigt kanonrecept som vi testade i stugan
Blanda ut torrjäst med några dl mjöl och tillsätt fingervarmt vatten i en bunke. Här kommer Anettes recept på naanbröden hon bjöd på till den indiska middagen
Gräddas snabbt och enkelt i stekpannan. Naanbröd - det perfekta tillbehöret till indiskinspirerad mat. Om du penslar bröden med lite extra smält smör så får just de partierna extra fin färg när du gräddar dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.