Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Limecheesecake med passionsfrukt10 bitar12 st digestivekex50 g smör4 st gelatinblad2 st ägg2 dl lätt crème fraiche400 g lätt färskost, t ex Philadelphia1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker2 st lime, rivet skal och saftGarnering1 st gelatinblad2 msk strösocker4 msk vatten2 st passsionsfrukterKrossa kexen fint
The blog will off course get some more Christmas recipes and the first for now is this No-Bake Gingerbread Baileys Cheesecake with Gingerbread Chocolate Fudge Sauce
Kan ni begripa att det är Första advent nu till helgen. Vart tar tiden vägen. Visserligen har julskyltningen börjat för flera veckor sedan, och jag har hört ryktas att vissa t o m klätt sin julgran, så även jag borde ju fatta att något är på gång, men jag har nog stretat emot i det längsta
Cheesecakeröran. Blanda alla ingredienser till cheesecakeröran med elvisp så att den blir fluffig. Har du en sprits hemma så kan du skriva något eller göra ett fint mönster av det som återstår utav cheesecakeröran
Blev så sugen på cheesecake, och körsbär. ) Så körsbärsspegeln blev seg som attan och ville absolut inte lämna kniven, blev inga fina bitar alls men däremot hade den en underbar smak av körsbär
En jättegod cheesecake eller paj ,vad man nu väljer att kalla den. )Krossa digestivekex grovt ( behöver inte vara supersmått) Blanda medsmält smör och tryck ut i mindre formar med löstagbar botten
Choclate chipcheesecake med med nougat och hallon. Jag har laddat upp botten med choclate chip cookies, i fyllningen är det nougat och till sist toppas hela härligheten med hallon
Efter att ha suktat efter just CherryChip Cake sedan jag upptäckte den i kokböcker och på amerikanska bloggar föll jag slutligen till föga och gjorde en egen
Cheesecakeröran. Blanda alla ingredienser till cheesecakeröran med elvisp så att den blir fluffig. Har du en sprits hemma så kan du skriva något eller göra ett fint mönster av det som återstår utav cheesecakeröran
Cherrycheesecake. Körsbärscheesecake. Jag kokade egen körsbärskompott/marmelad och tyvärr har jag inga exakta mått på den jag smakade mig fram allt eftersom och höftade med gelatinpulvret - det går såklart minst lika bra att köpa färdigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.