Bjuder på ett recept på Tortilla Espanola som passar till det mesta och är otroligt gott. Idag går en tävling av stapeln som heter Laxfjället runt här i Tärnaby
Först skala av potatisarna och tärna dem i fingerstora bitar. Man ska egentligen fritera dem i en fritös men själv tycker jag att då luktar det olja i hela huset
Börja med att bryna de rivna morötterna i smöret. Blanda i mjölet och tillsätt buljongen. Blanda sedan i crème fraiche samt räkost och det skall inte vara från en tub
Detta är en maträtt som man gör i Spanien men också i Latinamerika. Argentina, Uruguay m. m. man gör den lite på vad man har, den påminner mycket om Paella
Dagens fräscha och enkla fiskbiffar är ett perfekt sätt att få hela familjen att äta fisk. Jag serverade med smörfrästa haricot verts, en enkel dillsås och lite tomater men man kan ju servera tex pressad potatis till barnen (även pressad blomkål) eller vad man nu önskar
Efter helgens tripp till Barcelona har det hängt med lite ny-gamla smak och matidéer. Att efter 7 år (japp så lång tid är det sedan sist jag va i Spanien) äta den där perfekt stekta sardinen och de friterade bläckfiskarna är dels un paseo por las memórias men de hjälper också till att sparka igång lusten att laga mer comida española en casa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.