Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordisktoch är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Krydda extra med cayenne eller ta fler chilifrukter. Torskrygg med nordiskt örtsmör. Jag och ett gäng andra matbloggare har fått äran att provlaga Findus nya Lyckas med Torskrygg och att själva skapa ett recept innehålande denna torskrygg
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Smakerna gifter sig perfekt med varandra, sött möter syrligt och en gnutta beskhet. Tvätta och halvera potatisen, picka små hål med gaffel samt räffla ytan så oljan tränger ner ordentligt
Sen att jag inte tycker att det är särskilt roligt att kladda med mjöl, stänka ner med vispen och hålla mig exakt till ett recept - det är en helt annan historia
Stekt lax med en Nordisk pestovilande på en enkel sallad och en rågbrödsskiva. Har du inte Västerbottenost går det lika bra med en annan hårdost med lång lagringstid och rätt sälta, kanske en svart edamer ost, du kan pröva dig fram till en variant du själv gillar, huvudsaken är att osten är av nordiskt ursprung lika mycket som alla det andra ingredienserna i denna pesto
ex. Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Nu ska jag fixa till mig sen ska vi ge oss ut på ett litet äventyr. Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.