16 år
sedan...introducerade min svärmor denna rätten för mig! Varför jag kom ihåg det, var för att vi precis hade träffats jag och herr O. Åh receptet nöp jag illa kvickt för att denna rätten är så god och enkel. Här hemma tillagades den hyfsat regelbundet, men vips hade kryddan "Fyra kryddor" (som gör hela rätten) försvunnit från kryddhyllan. Den hade utgått! NO! Vilken katastrof Vi försökte att blanda till den själv, men fick aldrig riktigt till den riktiga kryddblandningen. Men för några år sedan dök kryddan upp igen, och då hos ÖB (Överskottsbolaget) och av tillverkaren "Kryddhuset". Fyra kryddor är en kryddblandning av ingefära, lagerblad, dragon, basilika, nejlika, spiskummin, och som ni läser, är det inga 4 kryddor, utan 6 kryddor, som blandningen består av.
4
personer
4 kycklingfiléer
delade på längden
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
1 tsk
fyra kryddor
1 tsk
curry
1,5 dl
chilisås
3 dl
grädde över kycklingen, och låt den åka in i ugnen ytterligare
10 minuter
Servera med pressad potatis eller ris och en härlig sallad
Nu när jag kommit i ordning i lägenheten har jag t o m kommit mig för att baka till jobbet igen. Eftersom det var första gången jag bakade i denna ugn, såg jag till att prova säkra kort
Nu när det börjar närma sig hösten så är det grytor som gäller, i alla fall hos oss. Idag blir det gryta på kycklingfilé och så skall jag testa kyclingbacon, L blev lite fundersam men vi får se vad det smakar
Så idag har jag bakat bröd och gjort tomatsås, garnerat tårtorna och nu till sist dukat. Det blir grillat och tårta till våra gäster , jag blev så sugen på några hamburgare som Ernst gjorde i ett ut av programmen Sommar med Ernst
lite chiliflakes, vitlökspulver, torkad basilika eller vad man nu gillar för kryddor. ingredienserna till såsen (jag valde att krydda lite extra, men det är bara att prova sig fram och smaka av såsen ofta
Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter. Men det skall inte vara krångligt, så idag blev det Italienska cantuccini… super goda
Nu är det dax igen, städade kylen och kikade in i frysen som hastigast… hihi. Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Klicka i creme fraichen och häll i en skvätt grädde, smula ner lite rosmarin, låt sjuda någon minut. Kycklingen hade redan tinat under dagen så när jag kom hem efter jobbet var det bara att sätta igång
De finns att hittas numera i de flesta välsorterade matbutiker. Vilken fantastisk rätt detta är. Kycklingen kryddas med två syrliga och välkända kryddbladningar från Mellanöstern, sumak och zaatar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.