För övrigt kan tilläggas att när det inte är säsong för färsk makrill här hos oss (som nu då vill säga) använder vi oss av frysdiskens makrillfiléer, som tinats upp så klart, som vi bara tar bort skinnet på innan de blir färs
Jag tycker fortfarande att böcker och handskrivna block är det bästa och mest praktiska när man ska leta efter, och använda recept - även om böckerna numera ofta får ge vika för datorn
Min käre man, vars matlagningsintresse fullt ut matchar mitt eget, hittadedettalockande recept, och vi beslöt oss att i mesta möjliga mån återskapa och tolka det utifrån den tillgång vi själva har på krabba
I senaste numret av ICA´s Buffé fanns många bra tips om hur man bakar fram den perfeka lussebullen. Smula jästen och blanda med mjölk, smör och saffran samt vätskan i en bunke eller en köksmaskin meddegkrok
Stek i omgångar och efterstek endast några minuter i gryta. Tillsätt då kryddorna sen grädde, ägg och lök, jag brukar ta både lök och lökpulver, lite av varje, smaksak
Ibland tar det lite tid, men efter drygt ett och ett halvt år tänkte jag nu ge min vän F receptet på den där ananaskakan som han bad mig om en tropisk natt i augusti förra året
Ibland tar det lite tid, men efter drygt ett och ett halvt år tänkte jag nu ge min vän F receptet på den där ananaskakan som han bad mig om en tropisk natt i augusti förra året
Kan inte låta bli att samla på mig dessa recept som delas ut i butikerna, jag måste testa det mesta. Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter
Vill du, kan du smaksätta kycklinggrytan med lite dragon också. Kärna ur och tärna paprikan. Lägg över fräset i stekgrytan tillsammansmed crème fraiche
Dra en kniv runt kanten av formarna och låt bröden svalna på galler under handduk. Lägg ett bakplåtspapper över efter halva gräddningstiden så de inte blir för mörka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.