På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Hursomhelst så provade jag ett nytt recept till förrätt på nyårsafton och tack och lov så föll det väl ut
Eftersom vi hade några icke-köttätare gjorde jag moussen på veggel istället för gelatin och så dubblade jag receptet, vilket räckte fint för nio personer
Underbar kaffe- och Kahluaglass. Vispa alla ingredienser tillsammans tills mjuka toppar formas, och du har en härlig, caffe latte-färgad luftig blandning
Idag fylls bloggen med tips på nyårsmat. 4-6 port (fler om det är som mingelmat). 2-3 dl riven västerbottensost. Baka i ugn i 10-12 min, eller tills anrättningen fått fin färg och en underbar doft sprider sig. -Mama Skogly ♥ ca 10 st. 2-3 dl riven västerbottensost
Det måste ju inte vara oxfilé till nyår. Skär bort lite av degen i kortändarna så att du har ungefär fem cm på varje sida - det beror lite på hur lång din köttbit är hur mycket du behöver skära bort
Nyårsafton närmar sig och förväntningarna är som alltid höga, godaste maten ska serveras i vackraste klänningen, finaste champagnen ska drickas med de bästa vännerna och man ska vara på sitt allra soligaste humör
Doppa därefter kanten i socker- och kanelblandningen. 1 klyfta melon, cantaloupe- eller honungsmelon (ca 250 g). -Mama Skogly ♥ 1 glas. 1 klyfta melon, cantaloupe- eller honungsmelon (ca 250 g)
Det finns mycket god mat jag ska dela med mig av, och jag tänkte börja med nyårsmaten. Vodkaspetsad gräslökspannacotta på kavringbotten, 24-30 stycken. 80 g forell- eller kungslaxrom. gräslökspannacotta, nyår, Pyttes matblogg, snittar, tilltugg 200 g kavring. 80 g forell- eller kungslaxrom
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
På nyårs afton så var vi tre familjer som träffades. numera är ju en del av våra barn lite större och ville vara på egna festligheter men vi täffas ändå och de mindre barnen
Värm smör, socker och sirap i en kastrull på låg-medelvärme tills sockret smält. Jag som hellre väljer en förrätt framför en efterrätt, måste faktiskt erkänna att denna nyårsefterrätt var särledes bra, så bra att jag vet att den kommer att vara ett stående inslag i min dessertrepertoar
Och så sist men absolut inte minst Underbara Claras tv-serie "Claras Gård" på Go'Kväll som finns att kika på HÄR om hönshus, blommor, bakning och matlagning
Desserten på Nyår satt som en smäck. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färska bär 4 st. Till garnering2-3 dl vispgräddefärska bär tex hallon och blåbär. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färska bär 4 st
Och här kommer då rätt två på nyårsmenyn. Salt- & svartpeppar från kvarn. Sila bort skalen från såsen till en ny kastrull, tillsätt grädden och reducera ner till ca hälften, montera ner smöret, tryffelolja och smaka av med salt- och vitpeppar
Dela äpplena till halvor och skär dom riktigt tunna - Ett tips är att använda en osthyvel. Kryddor jag brukar använda är - Vanlig grillkrydda, örtsalt, kött & grillkrydda och oregano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.