Tyvärr så hade jag inte tiden nog att ta ett kort på huvudrätten ( parmalindad oxfilé med svampkräm, balsamvinägersås och rostad potatis) som jag lagade på nyår
Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. 11 1/2 citronSå här gör du Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citron-skal och citronsaft med 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen
Och eftersom semester och kärlek och passion passar väldigt bra ihop skickar jag curden vidare som bidrag till Månadens Sötsak, där temat är just "Semester"
Blanda ihop yoghurten och lemon curden i en skål. Men om middagen är väldigt mastig och man nästan måste knäppa upp byxorna innan huvudrätten, då är denna dessert helt underbar
Jag gjorde två smaker till helgen, jordgubbsglass och den smak du ska få recept på nu – lemon curd. I helgen gjorde jag glass här hemma – ingen maskin, inget hektiskt rörande och inget krångel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.