Blanda mandelmassa, grädde & smör och tillsätt lite i taget på låg värme. Så jag bakar bara enkla godbitar hemma eller kopplar av med en massa choklad och annat gott
Dra av från plattan. PS receptet kommer från boken "Lakrits" av Elisabeth Johansson. Till nio stora maränger behöver du4 st äggvitor3 dl strösocker3 tsk lakritspulver1 msk lakritssirap (se recept nedan)lite svart hushållsfärgextra lakritspulver att strö över marängernaLakritssirap2 msk vatten1 msk lakritspulver1. 2 msk vatten
Fram med lakritspulvret och kavla upp ärmarna. Slå på ugnen på 200 grader. Kakan100 gram smör2 st ägg3 dl strösocker3 tsk lakritspulver2 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix4 msk kakao1 tsk vaniljsocker1 krm saltsmör och mjöl till formenGlasyren175 gram mörk choklad2 dl vispgrädde2 tsk lakritspulver2 st torkad, finhackad chilifrukterflingsalt att strö över alternativt lite lakritspulverSmält smöret. Eventuellt skulle jag nog skära små mumsbitar, säg 2x2 cm i fyrkant istället som idag, servera kilformade bitar. 2 st ägg. 2 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix. 2 dl vispgrädde. 2 tsk lakritspulver. 2 st torkad
Dottern och jag var och hämtade ut paket och handlade lite förut och då sprang vi på de nya smakerna som kommit från Loka så de var man ju tvungen att handla med
Jag valde att göra en kall buffé med medelhavsmat, min favorit. Ingredienser kycklingfilé i tomatmarinad till ca 12-14 bufféportioner. 1 burk Zeta creme av soltorkade tomater á 140 g. 2-3 dl turkisk yoghurt. 1 burk Zeta creme av soltorkade tomater á 140 g
Den här buffén har upptagit en läskigt stor delav min lediga tid dom senaste veckorna. Jag har funderat, planerat, handlat, fixat, lagat mat, skrivit och fotat i åtskilliga timmar
Själv är jag van vid en massa olika "lätt-smör" som av naturen är behagligt bredbara. Dag två tar du och häller av kärnmjölken ("vattnet") från grädden
Gör en sås på lika delar crème fraiche, majonnäs, hackad färsk dill, senap, citronpeppar och salt. Barnen hade varsin övernattningskompis i fredags och med en av kompisarna följde föräldrar tillika våra vänner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.