Det började med citron, lime, äpple, och en del andra mer normala smaker men degenererade snabbt till kombosmaker som kumquat/melon, chirimoya/fikon, huggorm/fräknar, bakelit/rödbrusig sjöman och helskägg/gröna ärter
Livsmedelsverket/SLV har precis uppdaterat kostråden som är baserade på internationell, vetenskaplig forskning och är generella råd för Sveriges befolkning för god hälsa och med hänsyn till miljön
Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Dessutom gjorde vi (eller mest Sandra om man ska vara ärlig) Bounty-godisar. 1 påse kokosflingor (200g). 1. 10 min beroende på temperatur). 1 påse kokosflingor (200g)
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg. 100 g mörk choklad. 1. 2-3 cm i diameter. 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Forma bollar av degen och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper (ca 18 bollar/plåt). 12-15 minuter mitt i ugnen. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg 4,5 dl vetemjöl. 100 g mörk choklad
Just dessa små kladdkakssemlor skulle barnen få “kalasa” på så de innehåller ingen mandelfyllning men till oss vuxna tänker jag använda mig av de fyllning du ser i receptet nedan
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 25-35 st. 100 g smör. 1 g saffran . 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på sidan och torka dem i ugnen i ytterligare 15 minuter. 25-35 st 100 g smör. 1 g saffran. 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel
Det här behöver du till 3-4 pers. 500 g blandfärs1vitlöksklyfta1 hackad eller riven gul lökca 150 g "cheddar mjukost" eller vanlig mjukost½ dl chilisås2 dl passerade tomater1 msk kalvfond1 dl matlagningsgräddeen nypa sockersaltvipepparitaliensk salladskryddaGör så här. 1. 1 vitlöksklyfta. 1 hackad eller riven gul lök
25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret
Att förnya gamla invanda maträtter är en utmaning. 1 ägg. 1 bananchalottenlök (hackad). 1 – 2 vitlöksklyftor (hackade). 1 msk grädde. 1 msk tomatpuré. 1 tsk torkad basilika. Forma köttfärsröran till fyra 1,5 – 2 cm tjocka biffar och stek på medelvärme tills de är helt genomstekta. Det tar ca 10 minuter. 1 stjälk blekselleri. 1 tsk honung. 1 tsk citronjuice. 1 ägg. 1 bananchalottenlök (hackad)
Choklad- och polkakola Ca. Choklad- och polkakola Ca. 100 g smör. 1 dl sirap. 1 krm salt. 1. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (min var 20x15 cm). 100 g smör. 1 dl sirap. 1 krm salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.