Lycka till med ditt bak. På bloggen Mysmasken fick jag ett super recept på frukostbullar. Om man har färsk jäst ska man väl lösa upp den 37-gradig vätska, medan om man kör med torr blandar man den med de torra ingredienserna först och sen värmer man vätskan till 40
Idag överraskade jag Oskar mednybakade källarfranskor till frukost och det blev väldigt uppskattat. Idag fick jag dock för mig att jag skulle baka frukostbröd och då valde jag de här källarfranskorna eftersom de går snabbt att baka och är väldigt goda
Ost frallorDetta recepter fick jag när jag gick i lågstadiet har bara gjort en liten förändring och det är att lägga ost på innan jag sätter in dem i ugnen
Nybakade bagels med massa olika pålägg. På helgerna kan man liksom strunta i lunchen och satsa på en långfrukost som man annars på vardagen kanske inte riktigt hinner med
Vad kan man bättre överraska sin sovande familj med, än nybakt, härligt doftande bröd. Tog med mig lite till jobbet också så att åtminstone en av mina goa arbetskamrater fick smaka
Tycker att det är lite uttjatat med kanel- och vaniljbullar så jag har klurat på något nytt. Fick faktiskt tipset att samtidigt som man rullar degen så sträcker man även degen, man får med andra ord fler lager på bullen och mer fyllning
Med risk för att bli tjatiga så är det faktiskt så att det snart är helg igen. Ni som hänger i vårt kök även på Facebook fick en liten "förtitt" av söndagsfrukosten, under tiden som det hela bakades i ugnen och idag får ni alla ta en titt
Jag tycker vi har så tråkigt bröd hemma och efter att ha läst "Den hemlige kocken" så har jag blivit lite avskräckt från att äta köpt bröd med långt hållbarhetsdatum
fast jag tackar ju inte nej till en nybakadfrukostbulle. 30 och skjutsade in plåten med kalljästa surdegsbullar. Jag bör kanske berätta att vi hade en jobbiga natt med febriga barn (orsakad av andra dosen mot svinis) så att gå upp kl 6 kändes som att gå upp kl 3 men det var det värt för gud så ljuvligt gott och mysigt det blev vid frukost. Frukostbullarmed helt bovete, 8 stDag 1, morgon. 100 g surdegsgrund av råg100 g vatten100 g rågmjölBlanda ihop och täck med plastfolie. 1 dl helt bovete350 g vatten300 g vetemjöl (Manitoba cream)14 g saltBlanda bovetet med vatten. Vik ihop 8 st bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.