Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram). Jag har under de senaste dagarna experimenterat för att ta fram en grunddeg för småkakor
Häll äggvitornai en torr och fettfrivispskål. Stjälp sedan upp den på ett nytt bakplåtspapper. Vispatill ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken
Ta ut och rör om tills allt smör smält om det inte redan är smält. Tillsätt resten av ingredienserna. kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt
Mät upp smör och vit choklad som bryts ibitari en kastrull. Smält försiktigt på svag värme tills drygt hälften smält, ta bort kastrullen från värmen och rör sedan om då och då tills allt har smält och det blir en jämn smet
Blanda ströbröd, paprikapulver, chilipulver, salt och svartpeppar i en djup tallrik. Vänd runt kycklingfilébitarnaiströbrödsblandningen så det fastnar på alla sidor
Salta och peppra lite grann efter behag i en ugnsform som inte är mycket större än hjortsteken. Lägg i hjortsteken och stoppa in en stektermometer med spetsen i köttets mittpunkt
Beströ den med kokosflingor. Smält smöret på svag värme, när drygt hälften av smöret smält, ta bort kastrullen från värmen och rör om lite då och då så smälter resten av smöret av redan befintlig värme och smöret slipperblionödigt varmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.