Medan potatisen kokar kan man förbereda det övriga. Blanda ihop creme fraiche med lite majonäs och tillsätt en liten skvätt mjölk för att göra den lite tunnare, inte "rinnig" men lite tunnare, efter tycke och smak så klart
Broccoligratäng medkassler/skink- och ostsås. Skiva purjolöken grovt och låt koka med en sista minut. Späd med mjölken/grädden, lite åt gången och koka upp under omrörning ett par minuter
Fräs purjo och champinjonerna, i medkassler och skinka. Lättkoka broccolin med lite salt. Varva pasta, purjo & kasslerfräset, grönsaker i ugnsfast form avsluta med såsen och den resterande osten
Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept medkassler som är så vansinnigt gott. Ris och kassler i samma form och så den där goda såsen med en gnutta majonäs i som bara blir sååå krämig och god
Stek kasslerskivorna och lägg dem sedan i ugnssäker form. Vill man bara garnera med dem och inte sätta in i ugnen igen, går det alldeles utmärkt att göra
Skiva sedan upp falukorven, purjolöken och tomaterna i lagom tunna skivor och varva detta i en stor ugnsfast form tillsammans med krossade tomater, broccolin och div kryddor
Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Avsluta med potatis. Servera med sallad. 1175 g färskost med tomater. 5 dl vatten 2 tsk oregano salt och peppar 1 kg potatis 175 g färskost med tomater 2 dl matlagningsgrädde 1. 5 dl riven ost Servera med. 200°Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör
Det är också gott att smaksätta gratängen med senap eller byta ut svartpeppar mot citronpeppar. Jag älskar potatisgratäng, blandar man sen ner kassler eller skinka så har man en hel middag i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.