Nötter generellt har på senare tid visat sig väldigt hälsosamma då de bland annat kan hjälpa oss att hålla oss smala och friska, detta främst genom att dämpa blodsockerhöjningen i blodet när vi äter en måltid innehållande av nötter, detta kan vara en god nyhet för sötsaksälskare som kan göra bakverken och desserterna lite mindre onyttiga genom att ha nötter i dem
Tina hallonen och rör ner de tillsammans medagavesirapen. I alla fall, mina tänka muffins blev mer som puddingar och det var inget fel med det, de var faktiskt riktigt goda
Mortla kryddorna och häll ner dem tillsammans med lite av mjölet och bakpullvret i en skål, Häll sedan ner de i degvätskan under omrörning, på låg hastighet knådar du nu degen medan du häller ner resten av mjölet och varvar emellanåt med vatten och grötblandningen
rivet skal av en apelsin. Riv skalet av en apelsin och spara till senare. rivet skal av en apelsin. Smörj en muffinspanna med 12 fördjupningar eller använd 12 formar. Blanda moset med mjölk så att det blir 2½ dl
Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt. Jag hade dock önskat lite mer lakritssmak, så öka gärna laktritsmängden lite
Spritsad med marängsmörkräm och garnerad med macarons medsmakav lakrits. Den är gjord på chokladbottnar, fylld med vispad grädde smaksattmed lakritspulver och lite lemoncurde
Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. (Lägg i lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten, går det att forma smeten till en kula är den färdig)
När tryffelmassan svalnat något blandar du i godiset och slår upp i en form klädd med plastfilm. Dekorera varje tryffelbit med en saltflinga vid servering
Det blir väldigt fint med lite olika färger och de gav också väldigt olika smaker till tryffeln. Det var jättegott med bärpulver också men det tog över eätt mycket och man kände inte kola och lakritssmaken lika mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.