Låt brödet svalna något innan du stjälper upp det. 2 dl brödsirap. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sist på sirap och filmjölk
Nyttigt är det också. Det är dock inte det lättaste att hinna baka varje gång, men det här brödet behöver inte jäsa och är enkelt att bara röra ihop, ingen bakmaskin eller sådant behövs
Brödet smakade supergott (rostat) med lite smör och en skiva lagrad ost på toppen. För att få ett lite grövre bröd så hade jag i grovt rågmjöl, grahamsmjöl och linfrön
Täcker man bunken med plastfolie stannar fukten kvar i degen och bidrar till att degen jäser bättre. Tillsätt salt, ev brödkryddor och vatten och blanda till en lös gröt
Forma till två bröd och klipp tre snitt i varje. Sätt in bröden. Smula jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt honung, krossade linfrön, solrosfrön och kruskakli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.