Skala och skiva potatisen tunt, skölj i kallt vatten och lägg i handduk och torka av lätt. Stek samtidigt potatisen med lite salt tills den är gyllenbrun
Vi åt de kalla tillsammans med potatissallad med rucola, parmesan, soltorkad tomat och valnötter. Bäst jag redovisar vår nyårsmeny för er så jag inte glömmer bort den, det gjorde jag ju nämligen senast
Vitlökssmör med persilja. Börja med att skala potatisen och skiva för hand i tunna skivor som du sedan lägger i kallt vatten så att stärkelsen får dra ut
Dela potatisen längs långsidan. Gröp ur innehållet och salta inne i potatisskalet. Blanda samman innehållet i potatisen med löken, dragon, smör och olivolja till en jämn smet
Ingen fara, gör en svampsås och en potatispuré med äpple och palsternacka. Purén är inget annat än en ren och skär glorifierad potatismos som pimpats med äpple och palsternacka, men det låter ju så mycket finare att säga puré än mos
Nu ikväll har vi firat Matte som fyller år idag, hip hip hurra, det blev en riktigt god middag med helstekt oxfilé som serverades med en potatis & palsternacksgratäng samt en god rödvinsås
Stek löken i smör-&rapsolja på svag värme tills den är mjuk. Skär ett kryss i varje potatis. Gröp ur dem och blanda potatisen med ost, chili, smör och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.