Det ska vara gult och sött påpåsk, här är en skapelse av både mörk & vitchokladsamt mycket passionsfrukt, en självklarhet när jag fick i uppdrag av Löfbergs Lila att skapa en god påsktårta
Tillsätt choklad, saft och skal från limen samt de urkramade gelatinbladen när smeten svalnat något. Skär jordgubbarna i oregelbundna bitar och blanda med limeskal
Doppa fyllningen i vitchokladoch färga resterande vitchoklad gul med färgpastan. Blanda med sockret och tillsätt en äggvita i taget så att konsistensen blir en ganska fast röra som lätt bildar toppar
Ställ kastrullen på låg värme och vispa tills sabayonnekrämen är luftig och har tjocknat något. Servera sabayonnen till den chokladgratinerade mangon och hallonen
Denna tårta blir godare dagen efter och om möjligt godare några dagar efter det med. blandade med. Smält smöret, tag av kastrullen från plattan och häll i den vitachokladen bruten i bitar
Igår hade vi cykelfest på Söder och det andra gången vi är med. Åter igen fick vi uppdraget att laga desserten och jag valde att bjuda på en av mina favorit desserter, Creme Brulée
Igår hade vi cykelfest på Söder och det andra gången vi är med. Åter igen fick vi uppdraget att laga desserten och jag valde att bjuda på en av mina favorit desserter, Creme Brulée
Dessa skulle bres på en smörkräm med lemoncurd och passerade hallon istället för choklad. Vispa med en elvisp ihop smör, lemoncurd, hallon och florsocker
300 g vitchoklad. 3 passionsfrukter. 2 passionsfrukter. Fyllning300 g vitchoklad 2 dl vispgrädde 600 g Philadelphia Original 1 dl strösocker 3 passionsfrukter. Garnering maräng, gärna rosa 1 ask physalis, halverade 2 passionsfrukter färsk citronmeliss ätbara blommor, t ex penséer i olika färger
Vi grillade fransyska, majs, gjorde pommes på grillen och drack lite rosé till det. Louise var efterrättsansvarig, och hade med sig den här ljuvliga pannacottan som innehöll vitchokladoch var toppad medpassionsfrukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.