NYÅRSMENYER , SPARA ELLER SLÖSA
MATSAFARI
MATSAFARI
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 16 färska sparris
  • 8 skivor bacon
  • 2 dl creme friache
  • 1/2 citron saften
  • 1/2 citron köttet
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 4 Pers
  • 800 gr fläskytterfile
  • 1 krm rosépeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 8-10 potatisar
  • salt och peppar
  • 3 dl rödvin
  • 2 msk kalvfond
  • maizena redning
  • 200 grader tills innetemperaturen är ca 60 grader Klyfta potatisen och lägg dem i en gnsform. Blanda salt och peppar med oljan och droppa sedan detta på klyftpotatisarna. Ställ in klyftpotatisarna i ugnen i 200 grader i ca 30-40 minuter Precis innan servering kokar d upp rödvin med kalvfonden och reder med maizenan.
  • 6 bitar
  • 125 gr smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tesked bakpulver
  • 1 burk ananasringar
  • 4 skivade kiwisar (heter det kiwisar?)
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 msk vispgrädde
  • 800 gr oxfilé i bit
  • 1 dl olja
  • 1 nypa salt
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 teskedar balsamico
  • 2 teskedar flytande honung
  • 2 teskedar soja
  • 1 dygn Stek oxfiléen i lite smör så det får lagom gyllene färg och en fin stekyta. Lägg sedan köttet i en ugnsfast form och grilla i ugnen till 54 grader för att få rödrosa färg på köttet. Låt köttet vila i 10 minter innan du skär upp det i bitar. Servera köttet till en potatisfondant eller potatisgratäng och en rödvinssky.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.