200 grader
tills innetemperaturen är ca 60 grader Klyfta potatisen och lägg dem i en gnsform. Blanda salt och peppar med oljan och droppa sedan detta på klyftpotatisarna. Ställ in klyftpotatisarna i ugnen i 200 grader i ca 30-40 minuter Precis innan servering kokar d upp rödvin med kalvfonden och reder med maizenan.
6
bitar
125 gr
smör
3 dl
vetemjöl
1 dl
socker
1 tesked
bakpulver
1 burk
ananasringar
4 skivade
kiwisar (heter det kiwisar?)
1 dl
kokosflingor
1 msk
vispgrädde
800 gr
oxfilé i bit
1 dl
olja
1 nypa
salt
1 kvist
färsk rosmarin
3 kvistar
färsk timjan
1 pressad
vitlöksklyfta
2 teskedar
balsamico
2 teskedar
flytande honung
2 teskedar
soja
1 dygn
Stek oxfiléen i lite smör så det får lagom gyllene färg och en fin stekyta. Lägg sedan köttet i en ugnsfast form och grilla i ugnen till 54 grader för att få rödrosa färg på köttet. Låt köttet vila i 10 minter innan du skär upp det i bitar. Servera köttet till en potatisfondant eller potatisgratäng och en rödvinssky.
Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med sockret, som vispas i lite i taget. ) Det är också gott att ha bär eller skivad frukt tillsammans med krämen mellan de båda lagren
Servera grädde eller vaniljsås till. Man kan byta ut ananasen mot päron eller persikor om man så vill. Häll i gjutjärnspannan eller i en tårtform, ca 22 cm. Häll smeten över ananasen och grädda i ca 50 minuter,
) Häll fingervarmt vatten, olja och salt i en plastskål eller rostfri skål. ) Rulla varje del till en bulle för småfranska, till smala längder för pain riche, och ställ på plåten
Stick potatis och sill på tandpetare, klicka på crème fraiche och strö på hackad dill eller gräslök. Plockmat kan man verkligen variera i det oändliga, att låta säsongens utbud i affären styra valet är bara ett sätt att förändra
Tillsätt matolja, sirap, salt och ägg. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.