Idag var det dags att ta fram min äldsta kokbok. Den som jag fick av min mamma en gång i tiden. Det är en lite köksalmanacka från 1989 och jag hade flyttat hemifrån året innan
Jag är ju som någon kanske kommer ihåg, inte så road av att baka pepparkakor. Konstigt kanske eftersom jag älskar att baka, men just pepparkakor är inget roligt
Smörj och bröa en hålform som rymmer ca 1 ½ liter. Smält smöret och låt det svalna. Rör ägg och socker pösigt och tillsätt gräddfilen, smöret, lingonsylten, alla kryddor och mjölet som blandats med bakpulvret
Den här är en favorit och ett klart måste till varje jul. Nu idag när jag skulle göra den så hade jag givetvis ingen lingonsylt, tur att det bara tar typ 5 minuter att göra egen lingonsylt när man har frysta lingon… så det blev iallafall en kaka
Mjuka pepparkakorIbland är jag sugen på något gott och lite lagom mättande till en kopp te. Det var vid ett sådant tillfälle som dessa mjuka pepparkakor kom till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.