Och nu steker vi bönor och bjuder på italiensk potatissallad!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Franska bönor
  • 250 g haricots verts
  • 1½ msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • ½-1 dl persilja, hackad
  • Koka bönorna lätt och sila från vattnet.
  • Fräs vitlök och bönor i oljan någon minut, tillsätt persiljan och servera.
  • Potatissallad med italienska smaker 2 port 400 g potatis
  • ½ dl färsk basilika
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ½ dl olja, vi använde rapsolja
  • ½-1 dl parmesanost, fint riven
  • 2 vitlöksklyftor, rivna eller hackade
  • salt och svartpeppar
  • Mixa, eller hacka, basilika och persilja.
  • Rör i vinägern och droppa i oljan, blanda samman.
  • Blanda ner ost och vitlök, smaka av med salt och peppar.
  • Låt dressingen stå och dra under tiden som potatisen kokar färdigt.
  • Häll dressingen över potatisen och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.